Ez az oldal az álláskeresőknek készült!Sajnos a mai világban igen sokan akarnak más nyomorán meggazdagodni, kihasználják az álláskeresőket, elszedik a pénzüket munka meg sehol...Miután befizettük a kért összeget, ahogy telnek szépen lassan a napok rájövünk, hogy átvertek minket!Nem szabad hagyni, hogy állás átverés, mint üzletág virágozzon!Tegyünk ellene!Küldd el te történetedet és közzéteszem!

2011. január 2., vasárnap

Állás átverések elkerülésére : A munkaközvetítői törvény

A jelenleg hatályos munkaközvetítői törvény a 2004-es év óta van hatályban, ennek ellenére még sokan nem ismerik ezért könnyen csőbe tudják húzni őket!

A Magyarországon hatály munkaközvetítői törvény a következő:

A 2004. évi CX. törvény 2§ -ának 7.cikkelyének első bekezdése rendelkezése:
A magán-munkaközvetítő ügynökségek a munkavállalók felé sem közvetlenül, sem közvetve nem számíthatnak fel semmilyen díjat vagy költséget, sem egészben, sem részlegesen.

Vagyis a törvény szerint, az a személy aki a munkaközvetítésért pénzt kér az törvénysértést követ el!
Ez a törvény egyébként az Egyesült Királyságban is hatályos!

3 megjegyzés:

  1. Azokban a hirdetésekben, amiket ezen az oldalon találtam a Valós álláshirdetéseknél szintén 300 euró a közvetítési díj. Ez legális?

    VálaszTörlés
  2. Eddig bárhova jelentkeztem, mindenütt kértek közvetítői díjat. Anyagi helyzetem ezt nem teszi lehetővé, és ide találva látom, hogy ez törvénysértő is. Én egy egyszerű szalagmunkát, vagy szüretelő állást keresek,mert nem tudok angolul sajnos, ellaknék akármilyen munkás szállón. Így segítség nélkül egyszerűen lehetetlen, nyelv ismerete nélkül az ember meg kiszolgáltatott, és tehetetlen. Örülök, ha a kiutazásomra össze tudom majd szedni a pénzt, persze ha egyszer találok egy képességeimnek megfelelő munkát, a Google fordítóval, és Isten mentsen meg a behúzósoktól... Jó, hogy van ez az oldal!

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok,
    Pénzügyi problémái esetén elkötelezettek vagyunk amellett, hogy protokollok nélkül kielégítsük Önt. Akár 1.000.000 euró hitelt és projektfinanszírozást tudunk biztosítani Önnek.
    Bármilyen jelenlegi helyzete és nehézsége is akadályozza, hogy bankjától hitelt vegyen fel, bízzon bennünk, meg tudjuk oldani Önnel.
    Vegye fel velünk a kapcsolatot, és teljes megelégedésére szolgálunk.
    Whatsapp: +4917683830359
    Email: hitelgranit@gmail.com
    PS: Nem komoly és paranoiás emberek, menjetek a maga útján.

    VálaszTörlés