Ez az oldal az álláskeresőknek készült!Sajnos a mai világban igen sokan akarnak más nyomorán meggazdagodni, kihasználják az álláskeresőket, elszedik a pénzüket munka meg sehol...Miután befizettük a kért összeget, ahogy telnek szépen lassan a napok rájövünk, hogy átvertek minket!Nem szabad hagyni, hogy állás átverés, mint üzletág virágozzon!Tegyünk ellene!Küldd el te történetedet és közzéteszem!

2010. március 29., hétfő

Állás átverések ------ hogyan szűrd ki őket!

Sajnos 100%-os biztonsággal nem lehet megmondani egy álláshirdetésről, hogy valódi-e vagy csak kamu, de van néhány árulkodó jel, amelyek jó ha ismerünk, így nagyobb biztonsággal tudjuk kiszűrni a csalókat, kamu álláshirdetőket!

1. Pénzt kérnek


Az állásközvetítésért SOHA ne fizessünk egyetlen fillért sem, hiszen az EU-ban tilos az állásközvetítésért pénzt kérni!Akkor sem ha éppen regisztrációs díjnak hívják!


2.Távmunka

A távmunka mindig rizikós ezért alaposan nézzük meg azt a hirdetést, érdeklődjünk, nézzünk utána, járjuk körbe minden oldalról az ajánlatot.Nagyon fontos, hogy csak az olyan hirdetéseket érdemes komolyan venni, ahol szakképesítés és a pontos munkakör szerepel!Pl : "otthoni munkára keresek programozót"

3. Próbanap ingyen

Néhány munkaadó biztos ami biztos alapon először próbamunkát kínál..nincs is ezzel semmi gond, hiszen ne vegyünk zsákbamacskát, de a próbamunka is munka, ezért a munkaadó köteles azért fizetést is adni!!!!

4. Fekete munka

Vigyázzunk a fekete munkával, hiszen ilyenkor semmiféle papír nincs a kezünkben, amivel bármit is bizonyítani tudnánk, ha szükség van rá!Ha nincs munkaszerződés, akkor tulajdonképpen a munkaadó annyit fizet nekünk amennyit akar....sokan ezt ki is használják és sorra jönnek a levonások, hol ezért hol azért

3 megjegyzés:

  1. Én 3 hónapig dolgoztam egy "cégnél".Otthagytam,mert voltak elég erős jelek,ha minél tovább maradok annál nagyobbat bukom, sajna be is jött.Kértem a pénzem a vállalkozótól, közölte nem adja oda viszlát,most már a telefonját sem veszi fel.Be se jelentett,de senkit nem szokott.Egy cég ezt meddig csinálhatja az emberekkel,mert nem én voltam az első,de szeretnék arról tenni,hogy én legyek az utolsó!!!Én nem akarom,hogy mások is így járjanak,tök jó,hogy van ez az oldal.Cég nevét ki lehet írni?Üdvözlettel: Manó

    VálaszTörlés
  2. Kedves Viktória!

    Cég nevet addig semmiképpen nem szabad írni ameddig bírósági eljárás során nem bizonyosodik be bűnösségük....
    Sajnos rengeteg ilyen cég van Magyarországon...aztán csődöt jelent és új köntösbe bújva folytatja tevékenységét....
    Egyedül is feljelentheti őket, de lehet hogy célszerű lenne további áldozatokat felkutatni és közösen lépni a bíróság felé

    VálaszTörlés
  3. Egyedül azt nem értem, hogy miért kérnek mindenféle magyarázat alatt díjakat és hogy képesek úgy működni, hogy a törvény keze nem súlyt le rájuk...
    Rengeteg olyan iroda van a fővárosban, ahol ilyen meg olyan díjakat kérnek és úgy működnek évek óta - rendezett, bejegyzett telephellyel - mintha a legkorrektebbek lennének.

    VálaszTörlés